Photonics Research Group Home
Ghent University 2010-12-23
About People Research Publications Education
 IMEC
intern

 

ERC Starting Grants verzilveren uitmuntend onderzoek

Grenzen zijn er om te verleggen. Opnieuw kunnen vier wetenschappers van de Universiteit Gent hun droom waarmaken nadat ze geselecteerd werden voor een prestigieuze ERC Starting Grant. Deze Europese beurs ondersteunt baanbrekend en visionair onderzoek met forse bedragen.
De European Research Council (ERC) lanceert al sinds 2007 jaarlijks een oproep om jonge veelbelovende vorsers te overhalen zich kandidaat te stellen voor een onderzoeksbeurs ter waarde van anderhalf miljoen euro. De enige voorwaarde is dat ze zonder meer uitmuntend zijn in wat ze doen en de ambitie hebben om uit te groeien tot de absolute wereldtop. Met dit systeem hoopt Europa niet alleen eigen talent te ondersteunen maar ook onderzoekers van buiten de Unie te verleiden om hier aan de slag te gaan.
Dit najaar kunnen aan de UGent vier onderzoekers aan de slag met een ERC Starting Grant. De vakgroep Informatietechnologie sleept maar liefst twee beurzen (Dries Van Thourhout en Gunther Roelkens) in de wacht, en had er al één behaald in 2009 (Peter Bienstman).